Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Amstelveen
Rioolvliegjes in uw huis dit kunt u doen Redactie, 4 februari 2024
J.G. Riooltechniek: uw ervaren rioleringsbedrijf in Eindhoven!

Rioolvliegjes, ook wel bekend onder de naam aalputmotjes of motmuggen. Wanneer u last heeft van deze rioolvliegjes, kan dit mogelijk te maken hebben met een probleem in de riolering. Als u deze rioolvliegjes signaleert, is het verstandig om direct maatregelen te nemen.

Wat zijn de kenmerken van rioolvliegjes?

Deze insectjes, die meestal tussen de 1,5 en 7 millimeter groot zijn, kunnen via de kleinste openingen in uw huis terechtkomen. Deze insecten hebben behaarde vleugels die groter zijn dan hun lichaam. Ze zijn grijsgoudkleurig en hebben ook twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Ze hebben een snelle voortplanting, hoewel ze als volwassen insecten maar een levensduur van drie weken hebben.

Een vrouwtje legt meestal 100 tot 200 eitjes per keer, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen verschijnen de larven en groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Hoewel ze overdag vrij rustig zijn, worden ze actiever en gaan ze zich voeden met rottende materialen, bacteriën en schimmels zodra de avond valt. Veelal is een rioleringsprobleem, vooral bij kapotte leidingen, de belangrijkste reden voor het hebben van een rioolvliegjesplaag in uw huis. Meestal worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Wat kunt u doen om van rioolvliegjes af te komen?

Als u een plaag wilt aanpakken, moet u de broedplaatsen opsporen, meestal in stilstaand water of rottend organisch materiaal. Als u rioolvliegjes opmerkt, is het essentieel om direct actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Als het gaat om reparaties, kunt u de hulp van professionals inschakelen om het probleem op te lossen.

Op plekken die in verband staan ​​met het rioleringssysteem, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren, bevinden zich vaak broedplaatsen. Buiten het huis kunnen ook andere locaties dienst doen als broedplaats, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat, is het handhaven van goede hygiëne van cruciaal belang.

Repareer rioolproblemen snel, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval, sluit afvalbakken goed af. Een andere nuttige tip is om de dakgoten regelmatig schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Het is essentieel om voedsel dat ermee in aanraking komt direct weg te gooien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1990

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!