Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Amstelveen
Professioneel rioleringsbedrijf inschakelen Redactie, 5 januari 2024
J.G. Riooltechniek: uw rioleur in Eindhoven en omgeving!

Als je een onaangename rioolgeur in huis ruikt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Om te starten kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Het schoonmaken van de sifons kan soms de geur verhelpen. Als de geur aanhoudt, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te bevelen om direct een deskundig rioleringsbedrijf te contacteren om het probleem te lokaliseren en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed getraind, hebben uitgebreide ervaring en maken gebruik van moderne apparatuur om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U kunt met een gerust hart achterover leunen, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

De oorzaken van de stank in uw rioolstelsel

Er kunnen verschillende redenen zijn voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur doorgaans onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Veel voorkomende oorzaken voor rioollucht in huis zijn:Het kan voorkomen dat de riolering in uw woning beschadigd of verzakt raakt door werkzaamheden. Dit kan leiden tot scheuren in de riolering, waardoor rioollucht uw huis kan binnendringen.

Hoe ontstaat de geur: verstopping in de afvoer

Een van de meest voorkomende redenen voor een onaangename rioollucht in uw huis is een verstopping in de leidingen of afvoerputjes. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt uit uw doucheputje of vaatwasser. Hierdoor kunnen er onaangename geuren in uw huis achterblijven omdat het water niet goed wordt afgevoerd.

Ook kan het mogelijk zijn dat niet een leiding maar het riool zelf verstopt is. Vraag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een verstopping in het riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te krijgen.

Kunt u mogelijk een lek waarnemen in uw leidingen?

Als er sprake is van een lekkage in uw afvoer, kan vuil water en de daarbijbehorende muffe geur uw huis bereiken. Dit kan zorgen voor stankoverlast en uiteindelijk voor waterschade. Het is daarom belangrijk om een rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat de afvoer van uw woning correct kan ontluchten

Zorg dat uw afvoer vrij kan ademen. De meest gangbare methode hiervoor is een afvoerpijp op het dak van uw woning. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Te lang afvoer niet gebruiken

Om te voorkomen dat de rioollucht uw huis binnenkomt via de wc-afvoer, is het noodzakelijk om een waterslot te hebben. Het waterslot wordt ook wel stankslot of sifon genoemd. Als een afvoer langere tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot droog komen te staan, waardoor de rioollucht onbelemmerd uw huis kan binnenkomen. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig water door de afvoeren te spoelen.

Houd uw huis vrij van rioolstank

Er zijn diverse oorzaken voor een rioollucht in uw huis. Het komt regelmatig voor dat verstoppingen optreden als gevolg van etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Om eventuele verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1990

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!