Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Amstelveen

Rioolvliegjes bestrijden in Eindhoven

Kleine zwarte vliegjes die uit het niets tevoorschijn lijken te komen rondom uw badkamer, toilet of kruipruimte? U heeft waarschijnlijk te maken met een rioolprobleem waardoor er rioolvliegjes omhoog komen. Neem direct actie om deze vervelende, hardnekkige vliegjes te bestrijden en zo overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

De oorsprong van rioolvliegjes is meestal te vinden in de riolering, vandaar de naam. Met behulp van vocht en rottend afval kunnen de vliegjes overleven en dagelijks maar liefst 200 eitjes leggen. Ze komen tevoorschijn als gevolg van rioolproblemen, deze moet eerst worden opgelost voor u met de vliegjes bezig kunt, anders komt u vrijwel niet van de vliegjes af.

J.G. Riooltechniek: uw ervaren rioleringsbedrijf in Eindhoven!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Op plaatsen waar vochtige plekken met voedingsrijk stilstaand water en bacteriën aanwezig zijn, zoals rioolwater, kunnen rioolvliegjes worden aangetroffen. Rioolvliegjes kiezen deze plekken uit als ideale locatie om hun eitjes te leggen. Putjes, vuilnisbakken, verstopte hemelwaterafvoeren, vochtige kieren of hoeken en vochtige plekken in schuren of garages, kunnen plekken zijn waar rioolvliegjes zich buiten het riool kunnen nestelen.

Snel actie ondernemen

Het is belangrijk om de rioolvliegjes te bestrijden om verschillende redenen. Wees ervan bewust dat de rioolvliegjes niet zomaar verdwijnen en mogelijke gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daarnaast vermenigvuldigen deze vliegjes zich enorm snel, waardoor de plaag alleen maar groter wordt. Om succesvol van de vliegjes af te komen, moet u eerst weten wat het rioolprobleem precies inhoudt en waar de eitjes liggen.

Gewoonlijk bevinden deze eitjes zich dicht bij een lekkage of verstopping in het riool, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt zijn van de juiste afvoer, dan kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Zorg ervoor dat u een beetje ruimte overhoudt, zodat er licht de afvoer in kan. Mochten hier vliegjes zitten, dan zullen ze omhoog vliegen en blijven plakken aan het tape. Indien er veel vliegjes aanwezig zijn in een specifieke hoek of kier, is het verstandig om de plakbandtest uit te voeren.

Als u geen oplossing heeft om de rioolvliegjes zelf te bestrijden, dan is de kans groot dat u er niet van af komt. Het is niet mogelijk om de vliegjes kwijt te raken zolang het rioolprobleem niet is verholpen. In dergelijke gevallen helpen wij graag, u kunt hier 085 106 1990 contact met opnemen met J.G. Riooltechniek voor een blijvende oplossing.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1990 of via onderstaand offerte formulier.


J.G. Riooltechniek staat voor u klaar in Eindhoven
Over ons

J.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1990

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!