Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Amstelveen
Hoe u een defecte riolering kunt herkennen en uw te ondernemen acties Redactie, 4 maart 2024
J.G. Riooltechniek: de ervaren rioleur voor Eindhoven en omliggende gebieden!

Het riool in uw huis is van cruciaal belang. Het is geweldig als alles goed werkt, maar er kunnen soms problemen zijn die schade veroorzaken. Waaraan kunt u dit merken? En wat moet u vervolgens doen?In deze blogpost worden verschillende signalen van een defect rioolsysteem besproken, met oplossingen om direct te kunnen ingrijpen indien nodig.

Herkenbare problemen

Er zijn diverse problemen die kunnen duiden op een defecte riolering. Zo treden er lichte problemen op zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende problemen zoals verstoppingen. Als deze problemen jaarlijks optreden, hoeft u nog niet te denken aan een kapotte riolering. Als de problemen blijven aanhouden, is het verstandig om het riool te laten inspecteren.

Een bijkomend probleem bij verstoppingen is een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen rondom de afvoerputjes in het huis. Dit is ook een indicatie van een defect riool. Ongeveer 20% van alle verstoppingsproblemen wordt veroorzaakt door een beschadigd riool. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Wat brengt een kapot riool met zich mee?

Er zijn verschillende oorzaken voor het beschadigen van een riool. Zowel interne als externe factoren zijn hierbij betrokken. Zo kan het gaan om slijtage wegens ouderdom of een fout in de ophanging van het riool, maar het kan ook gaan om schade die ontstaat wegens slechte weersomstandigheden. Wanneer er druk op het riool toeneemt, kan dit resulteren in scheuren.

Het riool kan van de gevel afscheuren maar het kan ook intern scheuren wegens spanning op het systeem. Wortelgroei en roestvorming kunnen ook een kapot riool veroorzaken. Het is raadzaam om in al deze gevallen een inspectie van het riool te laten uitvoeren voordat met de reparaties begonnen wordt.

Waarom is het slim om uw riool te laten inspecteren?

Rioolspecialisten hebben de beschikking over professionele opsporingsapparatuur om een kapot riool te kunnen herkennen. Als u een inspectie van het riool laat uitvoeren, weet u precies waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. U kunt kiezen uit twee methoden voor inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een geavanceerd apparaat, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te onderzoeken en de problemen te identificeren. Het rookdetectie-apparaat in het riool spuit rook en bekijkt vervolgens waar die rook op specifieke locaties in de riolering verdwijnt. Waar de rook niet meer aanwezig is, geeft dit mogelijk de locatie van een lek in het riool aan.

U kunt uw riool laten analyseren of herstellen

Heeft u het vermoeden dat uw riool kapot is? Of heeft u vaak gedoe met uw afvoer?Wij helpen u graag! Neem contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1990 en maak een afspraak. Daarbij staan we voor u klaar om u te helpen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1990

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!