Heeft uw riolering last van een lekkend probleem

Krijgt u te maken met een lek in uw rioolsysteem?Dit kan grote schade met zich meebrengen, zowel op het vlak van gezondheid als financiële stabiliteit. Een lekke riolering wordt vaak opgemerkt door de onaangename geur die vrijkomt.

Wat zijn de signalen van een lekkende rioleringsbuis?

Indien u een onaangename geur ruikt, kan dit duiden op een probleem in uw rioleringssysteem. Het is tevens mogelijk dat u de stank van de lekkende riolering van uw buren waarneemt. Als er een vochtige plek op de grond verschijnt, kan dit erop wijzen dat er een probleem is met uw riolering.

Oorzaken van een lek in de riolering

Doorgaans heeft een riolering een levensduur van 20-25 jaar. Toch kan het regelmatig onderhouden van het riool van invloed zijn op de duurzaamheid ervan. Rioleringen raken vaak versleten door gebrekkig of onvoldoende onderhoud.

Kunt u ziek worden door een lekkage in het riool?

Het is van belang om te realiseren dat rioleringsproblemen risico's met zich meebrengen voor zowel uzelf als anderen. Een rioollek kan leiden tot direct contact met besmet afvalwater en dit kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Het gevaar van het besmette afvalwater strekt zich uit tot iedereen die ermee in aanraking komt, inclusief uw buren en huisdieren.

Hoe kunt u een lekkage in uw riool oplossen?

Wanneer er sprake is van een lek in uw rioolsysteem, is het van belang om zo snel mogelijk een expert op het gebied van riolering in te schakelen. Hierdoor minimaliseert u de kans op schade aan uw woning. Er zijn meerdere manieren om een lekkage in uw rioolsysteem op te lossen.

Relining biedt een duurzame oplossing voor het herstellen van specifieke delen van het riool. Relining is een methode waarmee specifieke gedeeltes van het riool kunnen worden gerepareerd zonder dat er een complete renovatie nodig is. Voor het herstellen van het lek in de rioleringsbuis wordt er gebruik gemaakt van een speciale sok.

Een andere mogelijkheid is om het beschadigde segment te vervangen. Als de lekkage echter frequent voorkomt of het riool al versleten is. Dan kunt u beter kiezen voor het laten vernieuwen van de riolering.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1990

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Hoe u een defecte riolering kunt herkennen en uw te ondernemen acties
> Het verhelpen van een gootsteenverstopping
> Rioolvliegjes in uw huis dit kunt u doen
> Professioneel rioleringsbedrijf inschakelen